Kraampakket | Bevalling | Zorgverzekering | Links | 

Kraamspullen weggooien is zo zonde!!
Kraamverbanden, steriele navelklemmen, luiertape, alcohol etc. Stichting Baby Hope weet er wel raad mee.
In Nederland is de gezondheidszorg goed geregeld maar in landen als Benin, Ghana en Kameroen maar ook in Suriname, Hongarije, Roemenie en Albanië is de situatie waarin vrouwen moeten bevallen vaak schrijnend te noemen.
De materialen, voor zover aanwezig, zijn beperkt en vaak in slechte conditie.Het aantal sterfgevallen onder pasgeborenen en kraamvrouwen is mede daardoor in deze landen hoog.
Het verminderen van moeder- en kindsterfte is niet voor niets opgenomen in de millennium doelstellingen die wereldwijd aandacht krijgen.
Stichting Baby Hope werkt daar aan mee door navelklemmen, verbanden, onderleggers, zeep, handschoenen en ander materiaal in te zamelen en aan deze landen ter beschikking te stellen.
Stichting Baby Hope werkt met een netwerk van zo’n 300 vrijwilligers die de materialen inzamelen en zo’n 15 transportvrijwilligers.

Ook bij Kraamzorg Tineke is een inzamelpunt. Je mag het aan mij meegeven na de kraamperiode of bij mij langs brengen / neer zetten onder een afdak of in de rode container doen. Natuurlijk mag je ook kraamspullen bij mij inleveren als ik niet bij jullie de kraamzorg heb geleverd!

Tevens ben ik inzamelpunt van Stichting Babyspullen. Stichting Babyspullen verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken wij via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Waarom wij dat doen? Omdat in Nederland 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede. In grote steden is dat zelfs 1 op de 4 kinderen… Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start! De rode container staat intussen op ons erf, iedereen en altijd kun je daar babyspullen doneren.

Alvast hartelijk dank namens alle baby’s en moeders die het hard nodig hebben.

Kraamzorg Tineke

 • Review

  We hadden ons geen betere kraamzorg kunnen wensen! Bedankt lieve Tineke voor al je deskundige advies, tips en vooral humor. Je bent echt een heel fijn persoon en wát gaan wij jou missen! ♡

  06 - 31 76 22 02
  Stuur een bericht

  KvK: 60540559


  Direct inschrijven