Inschrijven | Veelgestelde vragen | 

Mag ik zelf kiezen als ik kraamzorg wil van een zzp-er of van een organisatie?
Ja, je mag zelf een zzp-er of organisatie kiezen die het best bij je wensen past. Het is wel belangrijk dat de gekozen zzp-er of organisatie een contract heeft met je zorgverzekering. Kraamzorg Tineke heeft met alle zorgverzekeraars een contract, dit betekent dat mijn zorg altijd vergoed wordt door de zorgverzekering. Kraamzorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Voor iedereen is er een wettelijke eigen bijdrage van
€ 4,60 per uur. Afhankelijk van je verzekering wordt de eigen bijdrage voor kraamzorg geheel, gedeeltelijk, of niet vergoed. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden of je kunt hierover contact opnemen met je zorgverzekering.

Heb jij ook meerdere kraamverzorgsters in dienst?
Nee ik ben zelfstandig en werk voor mij zelf dus niet voor een (grote) organisatie. Als je kiest voor Kraamzorg Tineke dan kun je er vanuit gaan dat ik de zorg kom verlenen.

Als je nu ziek bent wat gebeurd er dan?
Kraamzorg Tineke werkt samen met elf kraamverzorgster, bij overmacht komt er een collega. Dit wordt door mij geregeld.

Kan ik kraamzorg krijgen van Kraamzorg Tineke als ik niet  in de buurt woon?
Jazeker, Kraamzorg Tineke werkt in heel het Noorden van Nederland, denk hierbij aan Drenthe, zuid Groningen, zuid Friesland en in de kop van Overijssel. Ook Duitsland behoort tot de mogelijkheden (grensstreek en verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekering) De kilometers die ik rijd om bij je te komen worden natuurlijk niet door mij aan jouw gedeclareerd.

Als ik mij al heb ingeschreven bij een andere/grote organisatie en liever van Kraamzorg Tineke zorg wil kan ik dat dan nog veranderen?
Ja dat kan maar dan wel eerst contact met Kraamzorg Tineke opnemen, via de mail of telefonisch.

Wanneer kan ik mij inschrijven voor kraamzorg bij Kraamzorg Tineke.
Het liefst zo snel mogelijk omdat ik anders volgepland kan zijn. Twijfel je over mijn beschikbaarheid? Bel mij dan! Via deze link kun jij je inschrijven.

Moet ik zelf een weegschaal aanschaffen?
Nee, tijdens de kraamweek heb ik een babyweegschaal bij mij. Mocht het nodig zijn om na de kraamweek een babyweegschaal in huis te hebben dan kun je die huren bij een thuiszorgorganisatie.

Als ik borstvoeding wil geven is het dan nodig om een borstkolf in huis te hebben?
Nee dat hoeft niet, deze heb ik bij mij. Ik heb een Libento James en een Horigen kolf , deze kun je van mij lenen tijdens de kraamweek. De afkolfset heb ik natuurlijk ook bij mij. Een enkele set is gratis. Wil je graag een dubbele set dan reken ik daar 15 euro voor.

Krijg ik een intake thuis?
Ja, ik kom bij je thuis om de kraamzorg door te spreken. Rond de 31ste week van je zwangerschap neem ik contact met jullie op om een afspraak te plannen.

Wat moet ik weten over vitamine D en K?
Vitamine D
is voor de opbouw van de botten en tanden. Deze vitamine wordt iedere dag gegeven vanaf de 8ste dag na de geboorte totdat het kind 4 jaar is. Vitamine D is ook nodig als er kunstvoeding gegeven wordt aan de baby.

Vitamine K is voor de bloedstolling. De verloskundige geeft de baby direct na de geboorte enkele druppels vitamine K in de mond. Op dag 8 na de geboorte krijgt de baby dagelijks enkele druppels vitamine K, dit tot de baby 3 maanden is. Vitamine K wordt gemaakt door de darmen en de darmen moeten nog rijpen na de geboorte. Dit is niet nodig als je kunstvoeding geeft, hierin zit al voldoende vitamine K.

Moet ik de kleertjes e.d. ook wassen en strijken voor het eerste gebruik?
Wassen wel, er zit een soort van papje in de kleding die er even uitgewassen moet worden. Dit kan op een kort was programma. Strijken is niet nodig.

 • Review

  Lieve Tineke,

  Als mensen aan ons vroegen, hoe was jullie kraamverzorgster? Dan zeiden we allebei: “Tineke is echt een Topper”.

  Tijdens het kennismakingsgesprek hadden we gelijk een goed gevoel bij jou. Het voelde meteen vertrouwd en je gevoel van humor hielp daar zeker bij. Na een paar dagen in het ziekenhuis te zijn geweest mochten we naar huis en jij kwam ook direct naar ons toe. Je had een luisterend oor en nam de tijd zodat we ons verhaal kwijt konden.
  We hadden een verkeerde start in het ziekenhuis maar door jou ervaring en kennis kon je dit al snel omdraaien. De borstvoeding kwam al snel op gang en we zagen Ryan veranderen van een huilerige baby naar een zeer tevreden mannetje.

  De kraamweek vloog voorbij en we hebben veel van je mogen leren! Ook de extra dingen zoals de baby massage en het gebruiken van een draagdoek was heel fijn om te leren.
  Tineke, nogmaals heel erg bedankt voor de fijne week!

  Liefs,

  Sander, Jolanda en Ryan

  06 - 31 76 22 02
  Stuur een bericht

  KvK: 60540559


  Direct inschrijven